Vijesti iz škole

Previous Next

Izbor sportiste Grada Lukavca za 2022. godine

U petak navečer (27.1.) održana je tradicionalna manifestacija "Izbor sportiste Grada Lukavca za 2022.godine",u organizaciji sportskog saveza našega grada. Među laureatima su se našli i učenici naše škole na koje smo i više nego ponosni, a svoj višegodišnji trud i rad valorizirali su sljedećim rezultatima:

Benjamin Mujkić (odbojka), 3. mjesto u konkurenciji pioniri - kolektivni sportovi
Nejira Talović (karate), 2. mjesto u konkurenciji kadeti - pojedinačni sportovi
Benjamin Husić (karate), 3. mjesto u konkurenciji juniori - pojedinačni sportovi
Emir Hidanović (fudbal), 1. mjesto u konkurenciji juniori - kolektivni sportovi

Čestitamo našim učenicima,te želimo da u budućnosti budu primjer i ponos naše škole. Sportski pozdrav! ❤

Previous Next

Međunarodni dan obrazovanja

Danas je u našoj školi održan okrugli sto s ciljem obilježavanja 24. januara, Međunarodnog dana obrazovanja.

Profesorica Azra Tokić je održala prezentaciju na istoimenu temu te su profesori diskutovali o značaju obilježavanja samog dana ali i o aktuelnoj problematici, pitanjima i izazovima sa kojima se profesori i učenici suočavaju unutar obrazovnog sistema.

Previous Next

Stručno usavršavanje: ,Pripreme nastavne jedinice'

Danas je u nasoj skoli održano predavanje na temu ,Pripreme nastavne jedinice'. Predavač je bio naš uvaženi profesor Emir Junuzović a u sklopu ove prezentacije je održan i ogledno-ugledni čas iz filozofije sa nastavnom temom antička filozofija i nastavnom jedinicom "Sokrat".

Previous Next

Stručno usavršavanje: "Poslanik kao učitelj i primjena njegovih metoda u savremenoj nastavi"

Danas je u našoj školi profesorica Samira Sejfić održala predavanje na temu ,,Poslanik kao učitelj i primjena njegovih metoda u savremenoj nastavi''. U svom izlaganju ona je govorila o odgojnim metodama koje nastavnici mogu koristiti kako bi olakšali put prema uspješnom odgoju svojih učenika.

Previous Next

Jedan slatkiš, jedno dijete

U organizaciji Vijeća učenika Mješovite srednje škole Lukavac realizirana je novogodišnja akcija “Jedan slatkiš, jedno dijete”.

Ovoj akciji odazvali su se učenici, profesori i menadžment naše škole te prikupili sredstva za novogodišnje paketiće koje su uručili Centru za ranu intervenciju “Mali svijet” Bistarac.

Vijeće učenika se zahvaljuje svim učenicima i profesorima naše škole za doprinos i realizaciju ove aktivnost.

Budi i ti MALI svijet!

Aktivnosti sa ciljem sprječavanja rodno zasnovanog nasilja

Povodom obilježavanja 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja u našoj školi je održana edukativna radionica.
Radionici su prisustvovali učenici prvih, trećih i četvrtih razreda medicinskog usmjerenja.
Radionica je odrađena u suradnji sa udruženjem ,Srce i Duša Prokosovići' a u organizaciji naših profesorica Dženane Omerdić i Elmine Musić.
Previous Next

Predavanje na temu "Aerozagađenje u našem gradu"

U okviru ekoloske sekcije, dana 02.12. 2022god. u nasoj skoli odrzano je predavanje na temu ,Aerozagađenje u nasem gradu'.
Oneciscenje zraka je vrlo slozen problem. Mnoga ziva bica trpe posljedice i svako od nas moze i mora nesto uciniti kako bismo uticali na smanjenje oneciscenja i povecali kvalitet zraka oko nas.
Ucenice prvih razreda medicinske struke sa svojom mentoricom, profesoricom Eldinom Softic, odrzale su predavanje čiji je cilj bio da se prisutni upoznaju sa problematikom i posljedicama aerozagađenja te kako ono utice na nase zdravlje.
Gost, predavac bila je dr. Nermina I. Zaimovic. Doktorica je govorila o uzrocima, nastanku i posljedicama aerozagađenja koji svakako mogu uticati na brojne respiratorne bolesti.
Također, ukazano je na vaznost edukacije sireg građanstva, jer znanjem i radom mozemo doprinijeti poboljsanju kvalitete kako zraka tako i naseg svakodnevnog zivota.
Previous Next

1. decembar, Svjetski dan borbe protiv HIV-a/AIDS-a

Povodom 1. decembra, Svjetskog dana borbe protiv HIV-a/AIDS-a, učenici 4B i 4C odjeljenja naše škole su sa profesoricom Dženanom Omerdić na svojstven način obilježili ovaj važan datum i to podjelom promotivnih letaka i crvene vrpce mlađoj populacionoj skupini (srednjoškolcima) a sve sa ciljem prevencije HIV-a, ukazivanja na važnost ranog testiranja i smanjenja stigme i diskriminacije HIV pozitivnih osoba.

U našoj školi je održano je i edukativno predavanje i radionica na temu HIV-a. Gost predavač je bila medicinska sestra Fata Jovičić uposlenica Klinike za infektivne bolesti - kabinet za ovisnike i HIV pozitivne UKC-a Tuzla.
Predavanju su prisustvovali učenici prvih i drugih razreda kao i profesori naše škole a u organizaciji edukacije je učestvovao i naš aktiv stručno-teorijske nastave.