Vijesti iz škole

Previous Next

Ljetna škola "Mojoj BiH 2023"

U periodu od 18. do 23. jula održana je ljetna škola pod nazivom “Mojoj BiH 2023” u organizaciji Centra Litteratus, Javne ustanove “Studentski Centar” Sarajevo i Ilim Yayma Cemiyeti. Ljetna škola se odvijala na lokalitetu studentskog doma Bjelave, Sarajevo. Na ovom projektu našu školu predstavljale su učenice Dženeta Delić i Nermina Memić. Učenice su imale priliku da kroz brojne radionice nauče nešto novo iz oblasti medicine, savremenih tehnologija, arheologije, žurnalistike, politologije, komunikologije, starih zanata,
kriminalistike, poezije i mnogih drugih.
Kako same kažu upoznale su mnogo divnih ljudi i sklopile mnoga prijateljstva.
Edukaciji o arheologiji prisustvovale su u Visokom gdje su posjetile i piramide.
U toku trajanja projekta radionice su držali mnogi profesori, magistri i doktori širom regiona i našim učenicama pružili mnogo novih i korisnih saznanja. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u projektu ali i našim učenicama Dženeti i Nermini.

Previous Next

Uspjesi naših atletičara

Gradski stadion "Tušanj" u Tuzli je, dana 8.6.2023.(četvrtak), bio poprište najboljih atletičara u konkurenciji srednjoškolskog uzrasta sa područja Tuzlanskog kantona.

U sjajnim uslovima, na impresivnoj tartan stazi pomenutog stadiona, naša divna učenica Emela Mosorović osvojila je 1. mjesto u utrci na 100 metara, ostvarivši plasman na federalno takmičenje.

Vrijedi istaći još dva pobjednička postolja koje su ostvarili predstavnici naše škole a to su: Amra Bećirović, 3.mjesto (skok u dalj) i ženska štafeta 4x100m (Emela Mosorović,Amra Bećirović,Adna Ibrahimović i Nejra Karić), 3.mjesto. Sjajni rezultati su još i naših muških predstavnika: Enis Imamović, 4.mjesto(100m), Ajdin Salibašić 5.mjesto (skok u dalj) i Dino Smajlović 6.mjesto (bacanje kugle).

U dobrom raspoloženju, srdačni pozdravi od sjajne ekipe atletskog tima naše škole.

Donacija GIKIL-a

Donacija GIKIL-a

Jučer su predstavnici GIKIL-a uručili vrijednu donaciju našoj školi i nastavili tradiciju podrške obrazovnim ustanovama na području Grada Lukavca.

Hvala im kako na donaciji tako i na činjenici da brinu za društvenu zajednicu. Sigurni smo da ovdje podrška GIKIL-a neće stati.

Međunarodni dan medicinskih sestara

U svijetu se 12.maj obilježava kao Međunarodni dan sestrinstva. U organizaciji naših profesora medicinske grupe predmeta i učenika (smjer medicinska sestra/tehničar) upriličeno je obilježavanje ovog značajnog datuma.

U školi su održana edukativna predavanja nakon čega je grupa učenika zajedno sa profesorima obišla Dom zdravlja Lukavac i uručila čestitke zdravstvenom osoblju.

Ispred škole je organizovano besplatno mjerenje ŠUK-a i TA kao i prodajni bazar sa učeničkim rukotvorinama.

Previous Next

Izbor sportiste Grada Lukavca za 2022. godine

U petak navečer (27.1.) održana je tradicionalna manifestacija "Izbor sportiste Grada Lukavca za 2022.godine",u organizaciji sportskog saveza našega grada. Među laureatima su se našli i učenici naše škole na koje smo i više nego ponosni, a svoj višegodišnji trud i rad valorizirali su sljedećim rezultatima:

Benjamin Mujkić (odbojka), 3. mjesto u konkurenciji pioniri - kolektivni sportovi
Nejira Talović (karate), 2. mjesto u konkurenciji kadeti - pojedinačni sportovi
Benjamin Husić (karate), 3. mjesto u konkurenciji juniori - pojedinačni sportovi
Emir Hidanović (fudbal), 1. mjesto u konkurenciji juniori - kolektivni sportovi

Čestitamo našim učenicima,te želimo da u budućnosti budu primjer i ponos naše škole. Sportski pozdrav! ❤

Previous Next

Međunarodni dan obrazovanja

Danas je u našoj školi održan okrugli sto s ciljem obilježavanja 24. januara, Međunarodnog dana obrazovanja.

Profesorica Azra Tokić je održala prezentaciju na istoimenu temu te su profesori diskutovali o značaju obilježavanja samog dana ali i o aktuelnoj problematici, pitanjima i izazovima sa kojima se profesori i učenici suočavaju unutar obrazovnog sistema.

Previous Next

Stručno usavršavanje: ,Pripreme nastavne jedinice'

Danas je u nasoj skoli održano predavanje na temu ,Pripreme nastavne jedinice'. Predavač je bio naš uvaženi profesor Emir Junuzović a u sklopu ove prezentacije je održan i ogledno-ugledni čas iz filozofije sa nastavnom temom antička filozofija i nastavnom jedinicom "Sokrat".

Previous Next

Stručno usavršavanje: "Poslanik kao učitelj i primjena njegovih metoda u savremenoj nastavi"

Danas je u našoj školi profesorica Samira Sejfić održala predavanje na temu ,,Poslanik kao učitelj i primjena njegovih metoda u savremenoj nastavi''. U svom izlaganju ona je govorila o odgojnim metodama koje nastavnici mogu koristiti kako bi olakšali put prema uspješnom odgoju svojih učenika.